суботу, 23 жовтня 2021 р.

 Підсумки тижня в освіті: головні події

Столична профспілка стала на захист невакцинованих освітян. Профспілка освітян міста Києва оскаржуватиме наказ МОЗ про обов'язкову вакцинацію працівників галузі та готова надати допомогу освітянам у зверненні до суду в разі відсторонення їх від роботи.

Більше половини вчителів отримали повний курс вакцинації. За інформацією МОН, двома дозами вакцини від COVID-19 щеплено 358 тисяч працівників шкіл, що складає 56% від їх загальної кількості. Принаймні одну дозу вакцини отримали 86% освітян.

Значення математики при вступі до вишів підвищиться. Аналіз переліку конкурсних предметів для вступу на навчання на програми бакалавра в 2022 році свідчить про те, що значення сертифіката ЗНО з математики при вступі до вишів у 2022 році підвищиться.

Агентство, що акредитовувало програми вишів, втратило повноваження. Національне агентство із забезпечення якості вищої освіти втратило можливість здійснювати свої повноваження і приймати будь-які рішення через рішення Верховного Суду.

Рада у першому читанні ухвалила проєкт Держбюджету. У Міністерстві фінансів наголошують, що основними пріоритетами бюджету є забезпечення якісного рівня медицини та освіти, створення інклюзивного освітнього середовища, безбар’єрного простору тощо.

Уряд не планує вводити повний локдаун. Прем'єр-міністр заявив, що наразі Україна зіштовхнулася із найбільшим викликом за весь час пандемії. Водночас Кабінет Міністрів не планує вводити повний локдаун в країні, але альтернативою йому є масова вакцинація.

Уряд затвердив новий Держстандарт професійної освіти. Документом передбачено отримання учнями ключових, загальних та професійних компетентностей, які будуть актуальними на ринку праці та сприятимуть особистісному розвитку учня.

МОН рекомендує вишам перейти на дистанційне навчання. У зв'язку з погіршенням ситуації Міносвіти рекомендувало закладам освіти перейти на дистанційну форму навчання. Наразі відомство рекомендує встановити режим дистанційного навчання до 15 листопада.

Реєстрація на пробне ЗНО розпочнеться 5 січня. Реєстрація для участі у пробному ЗНО розпочнеться 5 січня та триватиме впродовж двох тижнів – до 22 січня 2022 року. Кожен учасник тестування зможе взяти участь у двох сесіях пробного оцінювання, проведення яких відбудеться 19 та 26 березня.

Київ закриває школи до 8 листопада. Столичні школи припиняють відвідування здобувачів освіти з 23 жовтня до 8 листопада. Канікули для школярів триватимуть до 31 жовтня. Щодо наступного тижня буде прийнято рішення про дистанційне навчання або додаткові канікули.

Детальніше…https://osvita.ua/news/84896/

Немає коментарів:

Дописати коментар