середу, 13 жовтня 2021 р.

МОН: урок з профорієнтації подивились у 15 тисячах шкіл

Всеукраїнський урок з профорієнтації «Обери професію своєї мрії», який був проведений 12 жовтня, у прямому ефірі подивились школярі та викладачі понад 15 тисяч українських шкіл.

Про це заявили у Міністерстві освіти і науки.

За словами міністра освіти Сергія Шкарлета, МОН бачить своїм завданням готувати учнів до свого професійного становлення вже зараз, робити це максимально синхронно з новаціями і швидкими темпами розвитку сучасного світу.

«Нова українська школа, зокрема, передбачає запровадження в освітній  процес нових навчальних програм для опанування сучасних компетенцій. А Всеукраїнський проєкт з профорієнтації та побудови кар’єри «Обери професію своєї мрії» створений, щоб учні мали можливість визначатися зі своїми пріоритетами професійного розвитку вже зараз, отримували для цього усю необхідну інформацію та мотивацію», – зазначає міністр освіти.

Під час уроку зіркові гості ділились історіями свого успіху, якого вони досягли, працюючи в Україні. З-поміж гостей були шеф-кухар Євген Клопотенко, олімпійський чемпіон Токіо-2021, народний депутат Жан Беленюк, чемпіонка світу з пара-карате, телеведуча, громадська діячка Уляна Пчолкіна.

Крім того, кар’єрна консультантка для підлітків, яка проводить консультації для дітей у різних країнах світу, Ганна Різніченко поділилась із учасниками секретами того, як визначити найкращу професію для себе.

Слід зауважити, що Всеукраїнський урок з профорієнтації «Обери професію своєї мрії» потрапив до Національної книги рекордів та отримав відповідний сертифікат.

Детальніше...https://osvita.ua/school/84796/

Немає коментарів:

Дописати коментар