середу, 16 червня 2021 р.

 

В Україні розпочали підготовку експертів з оцінки освітніх програм

В Україні розпочали навчання експертів з питань акредитаційної експертизи освітньо-професійних програм для закладів фахової передвищої освіти.

У межах цієї підготовки Держслужба якості освіти України спільно з Навчально-методичним центром з питань якості освіти провели перший навчальний семінар з підготовки експертів щодо оцінювання освітньо-професійних програм та освітньої діяльності закладів фахової передвищої освіти.

За словами першого заступника голови Держслужби якості освіти України Олександра Якименка, цього року в системі освіти Україні започатковується нова процедура, яка передбачає напрацювання абсолютно нових підходів, – акредитація освітньо-професійних програм закладів фахової передвищої освіти.

«Модель акредитації визначає принципи та процедуру забезпечення якості фахової передвищої освіти, передбачає довіру між усіма учасниками акредитаційного процесу, ухвалення прозорих рішень, формування культури якості освіти», − наголосив Олександр Якименко.

Як повідомляють у Держслужбі, завданнями акредитації є визначення відповідності освітньо-професійної програми та освітньої діяльності закладу освіти критеріям оцінювання якості, допомога закладам освіти визначити сильні та слабкі сторони їх освітньо-професійних програм.

Детальніше...https://osvita.ua/vnz/82815/

 

Немає коментарів:

Дописати коментар