четвер, 10 червня 2021 р.

 

Формуємо в дітей відповідальну поведінку

Проект «Розвиток дитини» пропонує батькам, вихователям та вчителям одинадцять практичних завдань для розвитку емпатії, аналітичного й логічного, позитивного мислення, навичок осмислювати й оцінювати наслідки дій та рішень, обирати відповідні моделі поведінки, прогнозувати результати, бути відповідальним.

Виконання запропонованих завдань сприятиме формуванню встановлення причинно-наслідкових зв’язків, уміння здійснювати самоаналіз та керувати емоціями, піклуватися про власне здоров’я залежно від конкретної ситуації.

Рішення і наслідки: відповідальна поведінка. Завдання спрямоване на встановлення причинно-наслідкових зв’язків. Дитині пропонується спрогнозувати наслідки різних рішень і дій та запропонувати приклади власних рішень, що мали позитивні наслідки. Завдання вчить осмислювати й оцінювати наслідки дій та рішень, прогнозувати результати, бути відповідальним.

Результат і причини: діємо відповідально. Завдання спрямоване на розвиток уміння встановлювати причинно-наслідкові зв’язки. Дитині пропонується записати ймовірні причини певних результатів. Завдання вчить прогнозувати можливі наслідки дій або рішень, вибудовувати припущення, обирати відповідні моделі поведінки, прогнозувати можливі результати.

Учимося турбуватися про безпеку. Це завдання спрямовано на розвиток уміння піклуватися про власне здоров’я залежно від конкретної небезпечної ситуації. Дітям пропонується пронумерувати малюнки, на яких зображені представники різних видів спорту, відповідно до дев’яти поданих порад.

Детальніше...https://osvita.ua/school/74784/

Немає коментарів:

Дописати коментар