пʼятницю, 11 червня 2021 р.

 

Сім курсів, які допоможуть освітянам провести літо з користю

Літо у розпалі – три сонячні місяці, на які дуже чекає кожен учитель. Чекає, щоб відпочити від шкільної рутини, провести час із сім’єю, перезавантажитись і, звичайно, повчитися. Саме так, свою відпустку викладач часто використовує для росту та розвитку. У статті зібрано 7 крутих освітніх онлайн-курсів, які допоможуть педагогам підготуватися до старту нового навчального року.

Наука про навчання: що має знати кожен вчитель? Цей онлайн-курс Інституту педагогіки (Teachers College) Колумбійського університету підійде для всіх викладачів, які хочуть зрозуміти принципи роботи мозку: як саме ми навчаємося, як наш мозок створює, зберігає та відтворює спогади і як цю інформацію правильно використати вчителю.

Курс повністю перекладено й дубльовано українською мовою. Після успішного проходження всіх модулів педагоги зможуть безкоштовно отримати сертифікат (20 академічних годин).

Школа викладання TeachOn Online. Ця школа, яку вже вшосте проводить компанія ZNOUA, буде корисною для шкільних учителів, репетиторів, методистів, а також усіх викладачів і студентів, які хочуть почати працювати онлайн. Педагоги зможуть більше дізнатися про тенденції розвитку освіти в майбутньому, використання новітніх онлайн-ресурсів на уроках, інструменти створення контенту та просування в соціальних мережах, основні принципи освітнього коучингу та наставництва.

Після проходження або перегляду всіх вебінарів та виконання фінального тесту педагоги отримають сертифікат (15-32 академічні години, залежно від обраного варіанту участі). Можлива безкоштовна участь за умови написання мотиваційного листа.

Навчаймось вчитись: потужні розумові інструменти для опанування складних предметів. Це один із найпопулярніших у світі онлайн-курсів, він є своєрідною інструкцією по роботі мозку під час навчання. Особливо цінним буде для викладачів математики та природничих наук, адже частину лекцій веде Барбара Оклі, яка «перебудувала» свій мозок філолога та опанувала технічну спеціальність.

Курс допоможе зрозуміти різницю між типами мислення, основні засади фрагментування матеріалу та способи розкриття потенціалу учня. Після успішного проходження всіх модулів учитель зможе безкоштовно отримати сертифікат (30 академічних годин).

Теорія поколінь: знаходимо спільну мову. Курс буде цікавим учителям, репетиторам, працівникам освітніх закладів, які хочуть покращити спілкування, взаємодію з учнями та знаходити спільну мову з представниками різних вікових груп.

Після успішного проходження всіх модулів та фінального тестування педагоги зможуть отримати сертифікат безкоштовно.

Цифрові навички для вчителів. Курс побудований у форматі короткого освітнього серіалу, тривалість кожної серії 8-10 хвилин. Він чудово підійде для всіх учителів, які планують викладати дистанційно або використовувати елементи змішаного навчання.

Ви дізнаєтесь про Google-календар та онлайн-розсилки, зберігання файлів у хмарних сховищах та інтерактивні уроки з YouTube, навчитеся організовувати онлайн-тестування на автоматичну перевірку знань учнів. Педагоги, які пройдуть курс, безкоштовно отримають сертифікат, у якому вказано опановані теми та програми.

Бери і роби. Курс створений спільними зусиллями студії освіти EdEra та громадської спілки Osvitoria. Підійде для вчителів, які хочуть урізноманітнити уроки, навчитись організовувати квести, уроки толерантності, розробляти настільні ігри, комікси, ментальні мапи тощо.

Детальніше...https://osvita.ua/school/82771/

Немає коментарів:

Дописати коментар