середу, 10 лютого 2021 р.

 

Україна опанувала дистанційну освіту не гірше інших, - міністр

Сьогодні Україна опанувала дистанційну форму освіти не гірше, ніж інші країни.

Про це заявив міністр освіти Сергій Шкарлет під час участі у форумі «Україна 30. Коронавірус: виклики і відповіді».

За його словами, Міністерство освіти щоденно працює над впровадженням платформ для навчання та різних онлайн-застосунків.

«Адаптація системи освіти до карантину відбувалася в умовах відсутності часу на підготовку. Ніхто не був готовий до перешкод, які поставив перед суспільством COVID-19. Я хочу подякувати всім освітянам, здобувачам освіти та їхнім батькам за те, що гідно подолали й долаємо зараз усі виклики, які перед нами ставить пандемія. Дякую за оперативну адаптацію до абсолютно нових, можна сказати, екстремальних умов під час освітнього процесу», – зазначив міністр.

Він також зауважив, що наразі спільно з партнерами триває робота зі створення нових освітніх онлайн-платформ, забезпечення шкіл комп’ютерним обладнанням та Інтернетом.

Окрім того, Шкарлет зауважив, що МОН підготувало необхідну для ефективної дистанційної та змішаної освіти нормативну базу. Зокрема, Положення про дистанційну форму здобуття середньої освіти, а також рекомендації щодо організації поточного, семестрового контролю та атестації здобувачів освіти.

Детальніше...https://osvita.ua/news/80177/

Немає коментарів:

Дописати коментар