вівторок, 14 квітня 2020 р.


МОН про питання впровадження закону
про середню освіту
Міністерством освіти і науки надані роз'яснення щодо нагальних питань впровадження Закону України «Про повну загальну середню освіту».
Відповідний лист відомства адресований педагогічним працівникам і керівникам закладів освіти, органам місцевого самоврядування та місцевим державним адміністраціям.
Роз'яснення охоплюють питання безоплатності здобуття середньої освіти, питання переведення педагогічних працівників, яким виплачується пенсія за віком, з безстрокових трудових договорів на строкові, питання укладення контрактів з директорами шкіл, мережі закладів загальної середньої освіти, академічної доброчесності тощо.
Пропонуємо читачам повний зміст листа МОН № 1/9-201 від 08 квітня 2020 року.
Шановні колеги!
16 січня 2020 року Верховною Радою України прийнято новий Закон України «Про повну загальну середню освіту», який набрав чинності 18 березня 2020 року.
За наведеними нижче посиланнями можна ознайомитися як із самим Законом, розміщеним на сайті Верховної Ради України, так і з ключовими новелами Закону - на офіційному вебсайті Міністерства:
https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/463-20;
https://mon.gov.ua/ua/news/prijnyato-novij-zakon-pro-povnu-zagalnu-serednyu-osvitu-za-progolosuvali-450-nardepiv.
Варто пам'ятати, що відповідно до статті 68 Конституції України кожен зобов'язаний неухильно додержуватися Конституції України та законів України, не посягати на права і свободи, честь і Гідність інших людей.

Немає коментарів:

Дописати коментар