вівторок, 22 листопада 2016 р.

Вихрущ Анатолій Володимирович

a.vykhrusch@ippo.edu.te.ua

Доктор педагогічних наук, професор.
У 1977 р. закінчив Тернопільський державний педагогічний інститут. Спеціальність «Загальнотехнічні дисципліни і праця» з додатковою спеціальністю «Фізика».
Кандидатська дисертація захищена в 1984 р.
Докторська дисертація «Трудова підготовка учнів у загальноосвітніх школах України (історико-педагогічний аналіз та перспективи)» зі спеціальності 13.00.01 загальна педагогіка та історія педагогіки захищена в 1994 р.
Вчене звання професора присвоєно 14 квітня 2011 р.
У 2015 р. присвоєно звання «Заслужений працівник освіти України». У 2015 р. нагороджений Національною академією педагогічних наук України почесним знаком «К. Д. Ушинський».



Член спеціалізованої вченої ради Д 36.053.01 у Дрогобицькому державному педагогічному університеті імені Івана Франка.
У науковій школі А. В. Вихруща успішно захищено 40 кандидатських і 3 докторські дисертації. На сьогодні затверджено ще 5 тем докторських дисертацій.
Працював зав. кафедри педагогіки Тернопільського педагогічного університету, проректором з наукової роботи, ректором Тернопільського експериментального інституту педагогічної освіти, проректором з виховної роботи ТНЕУ. У 20052007 рр. заступник голови Тернопільської ОДА з гуманітарних питань.
Під час президентських виборів був довіреною особою В. А. Ющенка і П. О. Порошенка.
З листопада 2016 р. – за сумісництвом працює викладачем кафедри педагогіки і психології та інклюзивної освіти Тернопільського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти.
Читав лекційні курси, зокрема, у вищих навчальних закладах Польщі (Жешуві, Любліні, Ярославі).
Автор двох нових напрямів у педагогіці: педагогічна персонологія і філософія дидактики.
Автор поетичних збірок: «Розмова з батьком», «Квіти для мами», «Медитація».

1 коментар:

  1. Здравствуйте, Анатолий!

    Спасибо Вам большое за Ваш блог и информацию. Скажите где я могу найти книгу "Этикет с пеленок" Вашу, и еще хотелось бы что бы Вы подсказали мне где я могу найти книги Александра Попвского http://popovskyi.com.ua/ и подскажите принимаете ли Вы в Киеве на дому. Спасибо.

    ВідповістиВидалити