понеділок, 19 червня 2023 р.

Школа професійної майстерності для соціальних педагогів закладів освіти «Профілактика та управління психосоціальними реакціями на травматичний досвід»


 Дитяча психіка є найбільш уразливою до дії психотравмуючих факторів надзвичайної ситуації і у подальшому може проявитись у виникненні гострих або хронічних психічних порушень, поведінкових та емоційних реакціях різного ступеня важкості. Часто дитина самостійно справитись з наслідками травми не може і потребує підтримки дорослого та допомоги спеціаліста в «опрацюванні» стресових ситуацій. Вчасно надана допомога фахівцем психологічної служби допоможе дитині уникнути дезадаптації, надасть можливість їй знизити навантаження деструктивного впливу, виникнення вторинної травматизації, стати перешкодою у навчанні та особистісному розвитку.

 14 червня 2023 року в ТОКІППО відбулось засідання школи професійної майстерності для соціальних педагогів освітніх закладів «Профілактика та управління психосоціальними реакціями на травматичний досвід». Мета заходу: проаналізувати стратегії реагування дітей та дорослих на травму; ознайомити учасників з особливостями організації та надання фахівцем допомоги  постраждалим дітям; удосконалити в учасників навички управління реакціями на травматичну ситуацію.https://ippo.edu.te.ua/about/news/shkola-profesijnoi-majsternosti-dlya-socialnih-pedagogiv-zakladiv-osviti-profilaktika-ta-upravlinnya-psihosocialnimi-reakciyami-na-travmatichnij-dosvid

Немає коментарів:

Дописати коментар