середу, 10 листопада 2021 р.

 

ДПА та ЗНО: які іспити складатимуть випускники

Реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання розпочнеться 1 лютого 2022 року. До цього часу випускникам необхідно визначитися з переліком іспитів, які вони оберуть для складання обов'язкової державної підсумкової атестації або проходження ЗНО.

У 2022 році здобувачі повної загальної середньої освіти 2022 мають скласти тести (тобто пройти ДПА) з таких предметів:

·                     українська мова;

·                     математика;

·                     історія України або іноземна мова (англійська, іспанська, німецька або французька) – за вибором випускника;

·                     четвертий предмет за вибором випускника (історія України, біологія, географія, фізика, хімія, англійська мова, іспанська мова, німецька мова, французька мова).

Для вступу до закладів вищої освіти випускники мають пройти зовнішнє оцінювання з тих предметів, які потрібні для вступу до конкретного вишу (наприклад, українська мова, математика, фізика тощо).

Важливо пам’ятати, що тести з деяких предметів різняться залежно від того, чи складається цей предмет як ДПА, чи як вступний іспит у виш.

Так, існують окремі тести з української мови та з української мови і літератури. Як ДПА зараховують тільки результат виконання завдань з української мови. Для вступу можуть знадобитися або результати з української мови, або з української мови і літератури. Це залежить від спеціальності, на яку має намір вступати учасник.

Окрім того, у переліку предметів ЗНО є математика і математика (завдання рівня стандарту). Як результат ДПА з математики зараховують результат виконання завдань рівня стандарту (якщо випускник вивчав у школі математику на рівні стандарту) або всіх завдань тесту (якщо випускник вивчав математику на профільному рівні). Для вступу до закладів вищої освіти потрібні результати виконання всіх завдань тесту з математики. 

Детальніше...https://osvita.ua/test/85011/

Немає коментарів:

Дописати коментар