вівторок, 10 серпня 2021 р.

 

308 тисяч освітян пройшли повний курс щеплення

В Україні повний курс щеплення пройшли 308 тисяч працівників освітньої сфери.

Про це у своєму Facebook повідомив голова парламентського Комітету з питань здоров’я нації Михайло Радуцький, з посиланням на дані Ради національної безпеки і оборони.

За його словами, в Україні поступово погіршується епідеміологічна ситуація.

«Головна причина спалаху – розповсюдження штаму «Дельта». В Україні вже підтверджено приблизно 150 випадків. Останнє дослідження, проведене у Китаї, доводить: концентрація вірусу в крові інфікованої людини у випадку штаму «Дельта» у тисячу разів більша, ніж китайським штамом. Тому у хворого набагато більша ймовірність інфікувати інших людей», – зазначає Радуцький.

Він підкреслив, що «Дельта» має інші симптоми – лихоманка, головний біль, біль у горлі та нежить, також фіксують випадки порушення слуху, шлунково-кишкові проблеми та утворення згустків крові, що призводять до загибелі тканин і утворення гангрен.

Ймовірність тяжкого перебігу хвороби при зараженні штамом «Дельта» набагато вища для невакцинованих. Після щеплення людина переносить хворобу або безсимптомно, або у легкій формі.

«Отже, останні тенденції свідчать, що ми фактично розпочали змагання з епідемією. Або ми встигнемо вакцинувати якомога більшу частину населення, або пандемія захлесне Україну», – наголошує голова профільного парламентського комітету.

Детальніше...https://osvita.ua/news/83361/

Немає коментарів:

Дописати коментар